Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Orange] Gwarancja a Root
Autor Wiadomość
mabnet Offline
AndroidLab.pl
Administrators

Ilość postów: 6
Reputacja: 0
[Orange] Gwarancja a Root
Witam

Wiele osób pyta często na forach, blipie etc, jak ma się rootowanie telefonu do utraty gwarancji. Jako "stary wygaBlush" mogę podzielić się z wami moim doświadczeniami. Na samym wstępie dodam, że Orange przyjmuje zrootowane telefony, ba czasami nawet wymienia je na nowe. Dwa razy w ciągu ostatnich dwóch miesięcy mój Magik trafił na serwis.

Za pierwszym razem zrobiłem z mojego fona cegłę i oddałem go do Orange, po dwóch tygodniach dostałem nową słuchawkę!, na kwitku serwisowym, HTC napisało że smartphon posiadał wadę fabryczną.

Niestety smartphon którego otrzymałem miał uszkodzony akcelerometr, w związku z czym po raz kolejny go oddałem, w środku Magika drzemał CM i recovery Smile, po dwóch tygodniach dostaję z powrotem telefon tym razem Panowie z HTC naprawili usterkę + zostawili CM i recovery na pokładzie, jedyne do czego mogłem się przyczepić to niezaktualizowanie go do nowszej wersji.

I to by było na tyle mojej przygody z serwisem HTC na dzień dzisiejszy, podsumowując Orange przyjmie na serwis zrootowane słuchawki.

p.s
jak będę sprzedawał magika zrobię z niego cegłę, oddam do Orange, HTC wymieni mi go na nowy i sprzedam jako nówkęTongue
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.12.2009 07:44 przez mabnet.)
14.12.2009 07:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | My Droid | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS