Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raz poczujesz urządzenie z Androidem a..
Autor Wiadomość
tlen Offline
Member

Ilość postów: 58
Reputacja: 0
Raz poczujesz urządzenie z Androidem a..
Raz poczujesz urzadzenie z Androidem a juz nigdy nie bedziesz chcial innego Wink , tak mozna podsumowac, mozna bylo zauwazyc na forum nie bylo mnie jakis czas, widac jak android wciaga Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2009 22:43 przez yendo.)
09.06.2009 21:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
cepek Offline
AndroidOS.pl
Administrators

Ilość postów: 69
Re: Raz poczujesz urz?dzenie z Androidem a
Czyli mam rozumiec, ze G1 oraz sam system Android przypadl do gustu i nie musimy sie na forum obwiniac za namówienie do jego zakupu ? Smile
Tak szczerze, to pisalem juz w innym poscie o tym, ale powtórze.
Sam po zabawach z Androidem bylem (i jestem) nim zafascynowany do tego stopnia, ze powstala ta strona. Wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2009 22:43 przez yendo.)
10.06.2009 11:24
tlen Offline
Member

Ilość postów: 58
cepek napisał(a):Czyli mam rozumiec, ze G1 oraz sam system Android przypadl do gustu i nie musimy sie na forum obwiniac za namówienie do jego zakupu ? Smile
Tak szczerze, to pisalem juz w innym poscie o tym, ale powtórze.
Sam po zabawach z Androidem bylem (i jestem) nim zafascynowany do tego stopnia, ze powstala ta strona. Smile

Tak przypadl do gustu, a nawet juz mial nieoczekiwane dwa testy z 2 m ;-) o dziwo dzialal dalej i nie rozpadl sie na czesci jak wiekszosc tel aktualnie robionych (made china Big Grin )

Musze przyznac ze na forum czuje sie jak jakis VIP, zawsze mam odpowiedz Big Grin , super forum jednym slowem równiez artykuly sa ciekawe i przydatne Wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2009 22:44 przez yendo.)
19.06.2009 13:42
WoofeR Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 29
tlen napisał(a):Raz poczujesz urzadzenie z Androidem a juz nigdy nie bedziesz chcial innego Wink
Uwazaj co mówisz Wink. Twój tekst zabrzmial jak tekst rasowego Apple'owca Big Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2009 22:45 przez yendo.)
30.07.2009 07:18
androidowiec Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 20
Dla mnie osobiscie, Android jest super przejrzystym systemem w odróznieniu od WM, warto bylo dolozyc pare groszy z kieszeni i kupic G1 w erze, niz jakiegos smartphone z WM na firme Smile

Nie wyobrazam sobie uzywac teraz innego systemu min. Symbian, AppleOS etc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2009 22:46 przez yendo.)
30.07.2009 07:39
Nasedo Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 10
androidowiec napisał(a):(...)warto bylo dolozyc pare groszy z kieszeni i kupi? G1 w erze, niz jakiegos smartphone z WM na firme (...)

Nie moge porównac zakupu G1 w Erze, czy tez uzywania go w innych polskich sieciach - wiec pomine ten aspekt. "Raz poczulem" urzadzenie z Androidem i z pewnoscia bede sledzic rozwój tej platformy, zwlaszcza, ze na horyzoncie mamy w tej chwili HTC Magic i HTC Hero - dwie kuszace alternatywy.
Jednak - na chwile obecna - pozostane przy G1 i zamierzam z niego korzystac.

Czy od czasu, kiedy zaczalem korzystac z Androida nagle stalem sie wrogiem czy przeciwnikiem Windows Mobile lub Symbiana? Zdecydowanie NIE. Posiadam w sumie trzy urzadzenia z Windows Mobile, nie wykluczam nabycia w najblizszym czasie Nokii Communicator (waham sie pomiedzy 9300i a 9500) - wiec moja kolekcja telefonów moze sie powiekszyc. Jedynie moge stwierdzic, ze OS X obecny w iPhone nie urzekl mnie i nie mam w nim nic, za czym móglbym tesknic.
Fakt, ze korzystam z uzytecznych aplikacji dotyczacych transportu - jednak, widze ze na Androida pojawiaja sie aplikacje m.in. dotyczace informacji odnosnie funkcjonowania transportu w Londynie. Pogoda w iPhone? Android takze ma widgety - lepsze, gorsze - aplikacje, które pokaza nam prognozy - wiec tez nie bedzie za czym tesknic. Milion i jeden pasjans w iPhone? Wystarczy dwa czy trzy oferowane przez Android Market. Gry "wypasione" na iPhone? Resident Evil, Need for Speed? Bez mozliwosci normalnego sterowania - pozostane przy moim PSP i nie bede udawal na sile, ?z iPhone to konsola do gier.

Podsumowujac:

Android - fascynacja, która wierze, ze przerodzi sie w cos na dluzej
WM i Symbian - systemy, które polubilem, uzywalem, uzywam i chyba nie chce z nich rezygnowac.
OS X - pozegnanie juz za pól roku
Palm OS - z racji na sympatie... daje pewne szanse dla Palma PRE.

T-Mobile G1 - Firmware: CyanogenMod v3.6.8.1, Radio: 2.22.19.26I, Recovery: CM Recovery 1.4,
Micro SD 2GB (FAT32: 1446MB ; EXT3: 500MB ; SWAP: 32MB)

Telefony: HTC Wizard, LG KP500, Skypephone S2,
Sony Ericsson: K800i, W760i, C510, iPhone 3G 16GB.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2009 22:50 przez yendo.)
30.07.2009 10:41
Odpowiedz